Velvet Chain's muziek combineert moderne grooves en tekstmuziek met elegante melodieÎn en hardrock power. Ze zijn een triphop band gemixt met een rock band. Ook klinken ze als een pop band gemixt met een funk band. Okay, ze klinken als een kruising tussen Portishead en Garbage met extra groove.  
Het geluid van Velvet Chain is heel herkenbaar en toch is de gehele stijl multi-dimensionaal. Ze zijn smooth, duister en melodisch - elegant en gevoelig - en dan verpletteren ze je. Je weet nooit wat volgt, dit creÎert een spanning in de muziek die een hypnotiserende aantrekkingskracht heeft. Hun live show is beschaafd, maar bevat tegelijkertijd een stevige portie hardrock.
Velvet Chain bestaat uit zang, basgitaar, drums, keyboard/samples, gitaren en DJ/percussie. Het middelpunt van de band is de zangeres, Erika Amato en wordt geleid door componist-producer-bassist Jeff Stacy. De magie van deze band ligt in de perfecte combinatie tussen Jeff Stacy's muziek stijl en Erika Amato's stem en uitstraling. Deze combinatie is de kern van Velvet Chain's vloeibare en explosieve geluid.  
 
Velvet Chain's spil is zangeres Erika Amato. Haar live-optreden is onuitwisbaar, ze heeft een zijdezachte stem die je lang bij blijft. Ze zingt met een verfijnd en gracieus gemak en met een opmerkelijke technische vakkundigheid en veelzijdigheid. Toch blijft haar optreden down-to-earth en elegant. Erika is een klasse-act, mooi, intelligent, oprecht en heeft altijd alles onder controle.
 

Velvet Chain heeft haar basis in Los Angeles waar ze een grote locale aanhang hebben. Ze hebben meer dan 150 LA-optredens gegeven en hebben ook door de VS getourd. De band staat op verschillende compilatie albums, o.a. "Buffy the Vampire Slayer" soundtrack, en heeft onlangs drie albums uitgebracht, waaronder de "Buffy EP" en 2 volledige albums "Warm" en "Moody Groove Music".

NOTE: de albums zijn niet in Nederland uitgebracht maar zijn te bestellen via deze website.Dutch translation by Marlou de Rijke -- Thank You!

HOME

 

****